Skotta upp snö så att bottenplattan/grund täcks.

Isolera husgrund med snö

Genom att skotta snö mot husets grund/bottenplatta får man en extra isolering som minskar värmeutstrålningen och man får ett varmare golv.  När man gör detta fungerar snön som en extra isolering, kall snö isolerar riktigt bra. Där snö används som isolering kommer husets ytskikt att vara nollgradigt även om det är -15 grader kallt ute. På ett hus utan golvvärme märker man att golvet blir varmare, man sparar energi och får bättre komfort på en och samma gång. Lägg även märke till att snö skottas upp mot vattenutkastaren, detta gör att vattenrör i väggen inte fryser lika lätt då kylan får svårare att gå in i väggen. Hur mycket energiförbrukningen minskar har jag inte mätt, det blir en mätning för kommande vintrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *